maanantai 19. marraskuuta 2012

2. väri: kurjenkellon sininen – 2nd color: peach-leaved bell flower blue



Vielä syyskuun lopussa löysin muutaman kurjenkellon ojan pientareelta.
Sen väri on ihan lemppareitani, vähän violettiin vivahtava sininen.

I found a few peach-leaved bell flowers on an edge of a ditch as late as the end of September. The color is one of my favorites a purplish blue.

Ja sinisiä palojahan multa löytyy. Tai niin luulin – tai siis – löytyyhän niitä sinisiä jämäpaloja varmaan kilokaupalla, mutta tämä kurjenkellon sininen on aika vaikea väri, ei puhdas sininen eikä violetti, vaan jotain siltä väliltä. Löysin kuitenkin kasoistani kangasta, jossa on aika lähellä oleva sävy. Kolmisoinnussa tähän väriin liitetään kevään vihreä ja punaoranssi. Kun niitäkin löytyi jämistä niin eikun tekemään.

I have lots of blue scraps – or at least I thought so. Well, actually I do have pounds and pounds of them but this purplish blue is a very difficult color. It’s not blue but it’s not purple either. It’s something in between. Lucky me – in my piles of scraps I found fabric scraps that have a suitable tone. Purplish blue is used with spring green and red orange in a triadic. 

 Kankaasta tuli tämän näköinen. My self-made fabric looks like this.

Ja valmis blokki näyttää tältä. And the completed block looks like this.

Enkä ole ollenkaan tyytyväinen. Näyttää pliisulta. Kurjenkellon sininen kangas ei erotu taustasta kovin hyvin, mutta tummemmat korostusvärit sitäkin paremmin.

I’m not pleased at all. The block looks too pale. The purplish blue fabric isn’t distinguished from the background very well but the darker fabrics are.

Tässä kaikki kaksi blokkia, jotka olen saanut valmiiksi. Kurjenkellon häipyminen taustaan näkyy vielä selvemmin kirkkaan pihlajanmarjan vierellä. Ehkä teen kurjenkellon vielä uudelleen tai piilotan sen jonnekin reunoille.

Here you can see all of the two blocks I have done so far. When the peach-leaved bell flower block is beside the rowan berry block it just fades away. Maybe I’ll make a new one or I’ll just hide this one somewhere on the border of the quilt.

2 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Aah, juuri tuo sininen on minunkin lempivärini. Ei vain aina niin helposti löydettävissä kankaista. Blokkisi ovat minusta kivan näköisiä!

HanneLinen kirjoitti...

Kiitos. Mielessäni on jo idea, mitä tälle blokille aion tehdä. Se taitaa muuttaa koko työn suunnitelman, jos tässä nyt tähän mennessä on mitään suunnitelmaa ollutkaan.