torstai 26. syyskuuta 2024

Lunki #1 – Relaxed #1

 


Tuli tarve tehdä sängynpeitto. Ja kun noita miesten ruudullisia kauluspaitoja olin hamstrannut melko tavalla, päätin käyttää niitä pois. Ei sillä, että pino olisi tästä peitosta paljonkaan vajunut. Työn nimi Lunki tuli mieleeni, kun tämän peiton tuleva paikka on tarkoitettu rentoon löhöämiseen. Ja nro 1 kai meinaa, että teen näitä enemmänkin, materiaalia on vielä vaikka kuinka. Tässä kuvassa värit ei ole kohdallaan, peitto on paljon haaleampi.

I have a bed that needed a quilt. I decided to use men´s shirts with plaids because I had quite a pile of them. Though the pile didn´t much diminish. The Finnish name of the quilt “Lunki” is a word of Helsinki slang and it is used to describe a very relaxed or easy-going person. Number 1 possibly means that there will be quilts number 2 or 3 made of these fabrics. The colors in this photo are too bright.


Ei tämä matto ole kuitenkaan, vaikka kuvasin sitä mökin portailla.

This is not a carpet even though I took a photo on the stairs of the summer cottage.


Aluksi tein työsuunnitelman hyvin teknisesti värikynillä ja paperilla. Oikeanpuoleinen pääsi jatkoon. Muista voi kehittyä Lunki #2 tai Lunki #3, ehkä.

To start with I made a working plan in a very technical way using colored pencils and paper.


Peitto on tehty kokokaan HST:llä eli half square triangle eli mitä se nyt sitten onkaan suomeksi (puoli neliö kolmio ?). Tässä värit on enemmän kohdallaan.

I used only HSTs all over the quilt.


Neliöt on ommeltu yhteen. Jos mietit, mikä ihmeen möhkäle peiton alla on, niin…

The squares are sewn together. If you wonder what an earth is that lump under the quilt…


… tilkkutarkastajahan se siellä tekee työtään.

… well, it´s only my quilt inspector earning its living.


Tikkasin peiton suorilla (😊) tikkauksilla maalarinteippiä apuna käyttäen. Tästä risteyksestä oli ihan pakko ottaa kuva, kun siinä yhtyy 8 kulmaa ja onnistuin saamaan ne täsmäämään. Moinen pikkutarkkuus ei ole mulle luontaista, mutta joskus onnistuu, kun oikein yrittää.

I quilted it with straight (😊) lines with the help of a masking tape. I just had to take a photo from this detail because there are 8 corners in the same spot and I managed get it right. This kind of pedantry is not characteristic to me, but sometimes I´m lucky.


Peitto on valmis ja omalla paikallaan. Nyt otan lunkisti vähän aikaa. Vaan seuraava työ jo odottaa. Vauvanpeittoa alan tekemään seuraavalle lapsenlapselleni, joka syntyy marraskuussa.

 The quilt is now ready and on its own place. I´ll take it easy for a while. But the next quilt is already waiting for to be done. My next grandchild will be born in November and I´ll make a baby quilt for him.


2 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Kaunis ja harmoninen lopputulos! Tikkaus sopii hyvin, kiemurat tuolla pinnalla olisivat rikkoneet rauhallisen ruuturytmin. Hyvä sinä! Minulla on myös vuosia sitten tehty paitapeitto ja tykkään siitä edelleen.

HanneLinen kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä, ettei kiemurat oikein sovi tähän kokonaisuuteen.