lauantai 21. helmikuuta 2015

Kierrätyskoruja, osa 4 – Recycled jewelry, part four



Tämä on viimeinen osa kierrätyskorujen sarjassa tällä kertaa. Nämä miellyttävät minua itseäni eniten. Tämä oli ennen hiussolki, jonka olin ostanut Lontoosta kauan kauan sitten. Tyttärenikin käytti sitä ja se meni lopulta rikki, solkiosa irtosi. Maalasin solkiosan sinisellä kynsilakalla ja käänsin ympäri.


This is the last part of the series recycled jewelry. These are my favorites. This used to be a hairclip I bought in London ages ago. Later I gave it to my daughter and finally it was broken. The clip separated from the other piece. I painted the clip with blue nail polish and turned it over.





Liimasin solkiosaan sinisen lasihelmen, tarpeeksi suuren, ettei se solahda korun aukoista. Ja nyt minulla on käyttökelpoinen huivisolki neulehuiveihin. Kudotuista huiveista tämä ei mene läpi, mutta neuleet se pitää paikallaan.

I glued a blue glass bead to the clip, big enough not to slip through the holes. And now I have a very practical buckle for my knitted scarfs.


 

Nämä korvakorut aloitin ihan ensimmäiseksi ja ne valmistuivat viimeiseksi. Aloitin kahdesta pienestä lankarullasta täynnä sinistä lankaa. Kumpaankin päähän lankarullaa liimasin muovisen pyörylän, jonka olin leikannut ja hionut sopivan kokoiseksi ja tehnyt reiän keskelle. Lankarullan lankaan pujotin pieniä siemenhelmiä. Korupiikkiin laitoin pari sopivan kokoista helmeä kumpaankin päähän ja pujotin lankarullan läpi. Sitten vain korupiikki kiinni ja valmista tuli. Siistimpääkin olisi voinut tulla, mutta tämä on vasta prototyyppi. Mulla on nimittäin iso lasipurkillinen näitä lankarullia.

I started to make these earrings first but I finished them last. I had these two small spools of blue thread and I beaded them with small blueish beads and two bigger ones. These earrings are just the proto types. I have a whole jar of these spools in a variety of colors.



Aikaisemmin olen kertonut käyttäneeni puuterirasian metallikaukaloita. Jos jotakuta on ihmetyttänyt, mihin ne itse puuterirasiat on joutuneet, niin tässä on vastaus. Tein kaksi tällaista valokuvakehystä. Dermosilin puuterirasiassa oli kaksi samansuuruista syvennystä, joista toisessa oli se kaukalo ja toisessa puuterivippa. Liimasin syvennyksiin lasteni koulukuvat peruskoulun 1. luokalta ja lukion viimeiseltä luokalta ja lisäsin vähän nauhoja sinne tänne peittämään aukkoja ja koristamaan. Turha kai sanoa, että nämä ovat rakkaimmat esineeni näistä kierrätyskoristeista.

Earlier I have told you I used several metal parts of powder compacts. You may have wondered what ever happened to the rest of the compacts. Well, here you have the answer. I made two photo frames. I glued two school photos of my children, one from the 1st grade and the other from the high school. I suppose it’s obvious that these two are my dearest pieces of recycled jewelry.

6 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Voi miten ihania asioita-esineitä olet tehnyt.

Tiinatei kirjoitti...

Nuo korvikset on ihan huiput! Kiva ja hauska idea. Solki on todella kaunis, voin hyvin kuvitella sen hennon sinisen huivin koruna.

Tilkkureppu kirjoitti...

Tosi kivoja kierrätyskoruja!
Korvikset hauskat ja solki sopii todellakin huiveihin ja puuterirasian käyttäminen valokuvakehyksenä tosi kiva idea!

Unknown kirjoitti...

Kyllä sinusta on kehkeytynyt taitava korutaiteilija! Korvikset ovat hauskat ja ompeluharrastajalle mieleiset. Lasten valokuvat puuterirasioissa on todella upeat!

HanneLinen kirjoitti...

Kiitos kauniista sanoistanne. Vaikka näitä koruja olikin ihan hulvattoman hauska tehdä, kyllä kangas silti on mun materiaalini. Toisaalta kun hyppii vähän omien rajojen ulkopuolelle, se piristää kummasti.

Maarit kirjoitti...

Upeita koruja! Todella omaperäisiä ja inspiroivia ideoita!