tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tekstiilikollaasi: Harjuviidantie – Textile collage: The road Harjuviidantie



Kevään suururakka valmistui jo jokin aika sitten. Käsityötaiteen opinnoissa oli vuorossa Tila ja teos –opintojakso. Meidän piti suunnitella ja valmistaa kollaasiteos johonkin julkiseen tilaan. Onnekseni satun olemaan töissä julkisessa tilassa, joten suunnittelin ja valmistin työn työpaikalleni. Käytin materiaalina tekstiiliä, joka on jotenkin se minun juttuni.

I have finally finished my toughest job in this spring. In my arts and craft studies I was given a task to design and make a collage in some public space. Fortunately I am working in a rather public space which I was allowed to use. As a material I used textile because it’s a kind of “my thing”.


Sitä voi katsoa myös aika kaukaakin ja se silti näyttää hyvältä. Tämän kauempaa se tosin ei onnistu, sillä tämä on käytävän päästä otettu kuva.

You can look at the collage from a distance and it looks even nicer. Well, you can’t go any further because this picture was taken at the end of the corridor.


Käytävän puolivälistä se näyttää sitten tältä.

In the middle of the corridor it looks like this.

Kun kävelee lähemmäksi, tulee tunne, että voisi jatkaa kävelyä teoksen sisään.

When you walk closer you feel you can keep on walking inside the collage.


Lähempää katsottuna näkee, että se on toteutettu pienistä n. 1,5 x 1,5 cm:n kangaspaloista. Työllä on kokoa 175 cm x 120 cm.

When you look close enough you can see that the collage is made of tiny little fabric pieces (1,5 x 1,5 cm). The size of the work is 175 cm x 120 cm.

Käytin työhön 62 eri kangasta. En osaa vastata, jos haluat tietää, montako palaa työssä on. En tullut laskeneeksi.

I used 62 different fabrics. If you want to know how many pieces there are in the whole work I’m afraid I can’t answer you. I haven’t counted them.


Kangaspalat on liimattu liimaharsolla ja varmistettu vapaalla konetikkauksella.

The fabric pieces have been glued to each other and the whole work is then machine stiched.


Teos kuvaa erästä tiettyä kohtaa kotipaikkani keskustasta. Se kertoo myös siitä työstä, mitä työpaikallani tehdään: rakennetaan infrastruktuuria eli katuja, teitä, vesijohtoja, viemäreitä, katuvaloja. Kun se tehdään hyvin, ei sitä työtä edes huomata ja maisema näyttää juuri tältä.


The scenery in the work is a certain road in the centre of my home town.

6 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Upea!

Annikka kirjoitti...

Toi on upea!
Kyllä saavat olla työpaikallasi tyytyväisiä kun ovat saaneet tuollaisen taideteoksen seinällensä.
VAU!

Tiinatei kirjoitti...

Olen ihan mykistynyt! Niin upea! Enkä yhtään ihmettele, että tekstiili on sinun juttusi. Tykkään myös työn sijoittelun ideasta, että käytävä ikäänkuin jatkuu työhösi. Onnittelut upeasta suorituksesta!

HanneLinen kirjoitti...

Kiitos ihanista viesteistänne. Tämä oli todellakin SUURurakka, se vei kahden kuukauden ajan kaiken vapaa-aikani, mutta nautin joka hetkestä.

Marle kirjoitti...

Tämä on ihan mahdottomat upea! Kai sinä otat sen mukaan, sitten joskus kun jäät eläkkeelle. Minusta se voisi olla esillä jossain semmoisessa paikassa, että kuka vaan voisi sitä ihailla.

HanneLinen kirjoitti...

Tällä hetkellä se on jokaisen ihailtavana Nastolan kunnantalon aukioloaikoina. Sitten joskus kun jään eläkkeelle (on siihen vielä aikaa ....) otan sen kyllä mukaani. Tein kunnan kanssa toistaiseksi voimassa olevan näytteilläpitosopimuksen, joten omistusoikeus säilyi minulla.